Programma Congres 'Building Green, Smart and Healthy’ bekend

Het congres ‘Building Green, Smart and Healthy’ op 31 januari staat in het teken van de meetbare bijdrage van groen aan belangrijke opgaven in de gebouwde omgeving: gezondheid, welbevinden, waterretentie, hittestress, luchtkwaliteit. Het programma van het congres is inmiddels bekend en kun je hier bekijken.

Het congres vindt plaats in het Central Innovation District in Den Haag, een stedelijk gebied waar de komende decennia verdichting en vergroening als een combinatiekans wordt opgepakt.

Sprekers

Tijdens de dag delen Winy Maas (MVRDV), Bert van Duijn (hoogleraar plantenfysiologie Universiteit Leiden), Peter  Glas (deltacommissaris) en Robbert Snep (ecoloog, WUR) hun visie en inzichten. Laatstgenoemde besprak onlangs bij EenVandaag (vanaf 21:22 min) het belang van groen in steden en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Het dagvoorzitterschap is in handen van Bram Adema (CEO CFP Green Buildings).

Robbert Snep 

Snep is onderzoeker en consultant op het gebied van urbane ecologie en groene bedrijventerreinen bij Wageningen UR. In die functie adviseert hij over de inzet van groen ten behoeve van bedrijvigheid in gebieden. Van jongs af aan heeft Robbert een grote interesse voor de natuur. Naast dat hij in het verleden als vrijwilliger veel bezig is geweest in de natuur, heeft hij Biologie gestudeerd in Tilburg (Fontys hogeschool) en bij Wageningen Universiteit. Twee jaar geleden is Robbert in Wageningen gepromoveerd op het onderwerp ‘biodiversiteit op bedrijventerreinen’. Zijn bevindingen zijn samengevat in het boekwerk Groen Werkt Beter. In zijn werk legt Robbert de link tussen de behoeften in de samenleving en de meerwaarde die het stedelijk ecosysteem kan hebben voor de mens. Robbert ziet zijn rol vooral in het integreren van groen- en natuurwaarden in planprocessen door intensief samen te werken met andere disciplines en als ecoloog aan te tonen hoe belangrijk de natuur voor een stad is. Tijdens het congres zal hij in de ochtend inzoomen op de verstedelijkingsopgave als groene challenge. 

Unieke samenwerking

Het congres is een samenwerking van DGBC, Stichting De Groene Stad, Royal FloraHolland en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie. De gemeente Den Haag is partner in het congres.

DGBC-partners

Royal FloraHolland

Gerelateerd

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Vernieuwde BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen beschikbaar vanaf 13 januari 2025

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Flexwoningen financieel mogelijk maken met inzicht in toekomstscenario’s

Bestaande woningen

DGBC, Platform31 en Platform Woonopgave onderzoeken duurzame en rechtvaardige oplossingen voor woonopgave