Synorga wil echt werk maken van duurzaam gebouwde omgeving

Synorga Groep heeft zich onlangs aangesloten als participant van Dutch Green Building Council, de grootste maatschappelijke netwerkwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. We maken kennis met het adviesbedrijf uit Barendrecht.

Wat doet jullie organisatie precies?

Onze adviseurs leveren energieadvies aan onze opdrachtgevers zoals bedrijven, gemeenten, scholen, gebouwbeheerders enz. op het gebied van energiebesparing bij nieuwbouw, verbouw of renovatie projecten. Door middel van dit energieadvies worden voor onze opdrachtgevers besparingen op de energiekosten gerealiseerd.

Op het kantoor in Barendrecht werken 80 medewerkers. Synorga Electrical management bv is de Advies- en inspectietak van de Synorga Groep bv. Binnen deze tak staat de afdeling Advies in voor de ondersteuning op het gebied van EPA-Utiliteit, Conditiemeting NEN 2767, Energie-audit EED, Energieplan/Activiteitenbesluit en de begeleiding van klanten bij een BREEAM-NL traject in de schema’s “In-Use” en “Nieuwbouw en Renovatie”.

Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid? 

Kwaliteit en duurzaamheid staan bij Synorga hoog in het vaandel. Door een sterke oriëntatie op de vraag van de klant kunnen wij onze visie op duurzaamheid en veiligheid vertalen naar innovatieve en duurzame totaaloplossingen.

Bij alle beslissingen over ons eigen bedrijf nemen we Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als richtlijn. Dit betekent dat we zichtbaar bijdragen aan het beschermen van het milieu in combinatie met het verbeteren van het bedrijfsrendement, het welzijn van de medewerkers en het benutten van de talenten van de medewerker. Hiermee leveren we een toegevoegde waarde aan de samenleving waarin wij met elkaar werken en leven. Voor Synorga is duurzaamheid inmiddels vanzelfsprekend. Wij willen dit dan ook graag aan onze (toekomstige) klanten, medewerkers en de maatschappij laten zien.

Om daden bij woorden te voegen heeft Synorga eind 2013 het certificaat voor de CO2 prestatieladder niveau 3 behaald. Inmiddels zijn we 5 jaar onderweg en zijn er goede resultaten geboekt. En, nog belangrijker, onze CO2 uitstoot blijft dalende.

Wat is voor jullie de toegevoegde waarde van het participantschap van DGBC?

Met dit participantschap willen wij ons nog meer profileren als een duurzame organisatie. Maar dat niet alleen. Samen met het brede netwerk van DGBC zullen wij nu ook echt werk maken van het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit door kennis te delen, te ontwikkelen en te vergaren over actuele thema's zoals groen leiderschap, gezondheid, circulaire economie of materiaalgebruik. Hiermee willen we voldoen aan de klimaatafspraken van Parijs en het is ons een genoegen om als bedrijf, samen met onze klanten, hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Meer weten over de Synorga groep? Bezoek hier  hun website. 

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen