‘Theorie over leiderschap is waardevol, maar zeker ook de contacten’

Axel Hendriks, relatiemanager van Triodos Bank deed vorig jaar mee met het DGBC Future Leaders Program, een impact opleidingsprogramma van Dutch Green Building Council dat duurzaam leiderschap stimuleert. Terugkijkend op het programma, wat waren zijn ervaringen? 

“Vorig jaar werden wij als Triodos Bank participant van Dutch Green Building Council. Omdat we op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen die spelen op het gebied van duurzaam bouwen. Maar dat niet alleen. We willen zelf ook een actieve bijdrage leveren aan de verduurzaming. Het Future Leaders Program is daar een mooi voorbeeld van. Het programma richt zich namelijk op het vraagstuk hoe je de markt meeneemt in al die ontwikkelingen. Dat was de voornaamste reden waarom ik afgelopen jaar meedeed aan het programma: om namens Triodos een leidende rol te blijven spelen.”

“Daarbij wilde ik mezelf ontwikkelen, als persoon, los van de bank. En antwoord krijgen op wat mij nu drijft en beweegt. Ook wilde ik groeien in mijn functie. Meer doen, meer impact maken. Ik was relatiemanager bij Triodos. Nu vertegenwoordig ik vanuit die functie ook ons team in het managementteam. Je merkt dat je meer invloed krijgt. Dat is mooi, dat geeft je energie om verder te gaan.” 

“Ik ben positief verrast door het programma, met name over de eerste dag. Dat ging over de theorie van leiderschap. Dat klinkt stoffig, maar dat was het allerminst. De theorie laat je begrijpen wat je eigenlijk, in de dagelijkse praktijk, aan het doen bent. Dat is waardevol.” 

“Ik zou het aanraden aan anderen om ook mee te doen. Niet alleen om die theorie, maar zeker ook om het netwerk dat je opbouwt. Na zo’n programma heb je zo veel verschillende mensen uit verschillende disciplines leren kennen. Dat maakt het gemakkelijk om ze nadien te raadplegen. Of zelfs om mee samen te werken in projecten, want dat gebeurt ook.”

Ook meedoen aan het DGBC Future Leaders Program? Dat kan. Meld je vandaag nog aan via www.dgbc.nl/flp.

 

 

 

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen