Webinars CO₂-reductie: regels en normen voor energieverbruik in gebouwen

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn uitdagend: in 2050 gebruiken we alleen nog duurzame, hernieuwbare energie. DGBC heeft berekend dat daarvoor twee derde energie bespaard moet worden: op de meter. Maar wat betekent dit voor gebouweigenaren en huurders? Aan welke regels of normen moet je nu al voldoen richting ‘Parijs’ en welke extra ambitieuze stappen kun je zetten om sneller te voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs? En dus Paris Proof te worden!

Met alle verschillende regels, normen, uitzonderingen en vrijstellingen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Daarom organiseert DGBC in samenwerking met RVO en TVVL twee webinars over bestaande regelgeving én normen voor ambitieuze organisaties.

Webinar over regelgeving

Tijdens het eerste webinar op 14 mei zullen RVO en DGBC onder andere ingaan op geldende regelgeving met de EPC, Energielabel C, EED en de Wet Milieubeheer, de introductie van BENG per 2021 en tenslotte de planning van de regelgeving vanuit het Klimaatakkoord en hoe dit zich verhoudt tot Paris Proof.

Direct aanmelden

Webinar over normen

Het tweede webinar op 4 juni zoomt in op de ambitieuze normen WENG en Paris Proof. In beide normen wordt het werkelijk energiegebruik centraal gesteld. Tijdens het gezamenlijke webinar van TVVL en DGBC wordt onder meer ingegaan op hoe je het werkelijk energieverbruik van je gebouw kunt bepalen en welke factoren je mag of zelfs moet meenemen.

Direct aanmelden

Data

  • 14 mei: Energieregelgeving gebouwen: van verplichting naar ambitie - Aanmelden
  • 4 juni: Verduurzamen op basis van werkelijk energieverbruik: Paris Proof en WENG - Aanmelden

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen