Wie maakt van provinciehuis Zuid-Holland een ‘smart building’?

De provincie Zuid-Holland streeft naar het duurzaamste provinciehuis. Via de EnergyChallenge zoeken ze slimme oplossingen voor verlaging van het energieverbruik en verhoging van het comfort. 

Zoals het provinciehuis Zuid Holland zijn er in Nederland vele, grote (vaak samengestelde) kantoren(complexen) uit de jaren ’70, ’80, ’90, vaak met complexe installaties en/of met een hoge energierekening. Ze voldoen niet meer aan de wensen van nu en de toekomst. De laatste jaren is er al een grote verandering doorgemaakt van gescheiden ruimten naar grotendeels flexplekken, waarbij in één moeite het nodige werk aan o.a. een klimaatbeheersingsinstallatie is verricht. 

Met de EnergyChallenge Smart Building Zuid-Hollandplein1 wordt de volgende stap gezet om van het Provinciehuis een ‘smart building’ te maken.

€200.000,- voor lager energieverbruik en meer comfort

Vanuit de challenge is in totaal €200.000,- beschikbaar voor metingen/toepassingen die zorgen voor een lager energieverbruik en meer comfort. Dit bedrag is verdeeld over drie percelen: energieverbruik, comfort of een combinatie van beide onderwerpen. Denk aan centrale (of juist decentrale) energie en comfort-meting of juist een meer autonoom en slimmer elektriciteits- en klimaatbeheersingsysteem. Maar ook advies aan onderhoudsmensen en de gebruikers van het gebouw. Ook wil men onderzoeken hoe het provinciehuis kan bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. Dit kan variëren van een oplossing om een beschikbare werkplek te vinden tot de mogelijkheid de temperatuur op je eigen werkplek in te kunnen stellen.

Meedoen?

De EnergyChallenge staat open tot 2 november. De volledige uitvraag staat op TenderNed.

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen