Subsidies voor duurzamere gebouwen 

Met het oog op het behalen van de energie- en klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050 investeert de Nederlandse overheid fors in subsidies en fiscale instrumenten gericht op het verduurzamen van gebouwen en ondernemen. Als gebouweigenaar kun je met een BREEAM-NL certificaat een aanzienlijk fiscaal voordeel behalen over de investering. Ook om de energieprestaties van een gebouw te verbeteren en een gebouw Paris Proof te maken, is het verstandig om de financiële steun te benutten. Omdat de wereld van subsidies altijd in beweging is, publiceert DGBC elk jaar een whitepaper waarin we de belangrijkste fiscale regelingen en subsidies toelichten voor 2024. We bespreken onder andere de Milieu-Investeringsaftrek (MIA), de Energie-Investeringsaftrek (EIA) en de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Samen met experts van Hezelburcht Subsidieadvies en Van Draeckeburgh Subsidies en Financieringen zijn de regelingen toegelicht en mogelijke scenario’s uitgewerkt. 

Let op: deze publicatie wordt regelmatig geactualiseerd. 

Download het rapport

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, rvo.nl,  lees je nog meer informatie over de subsidies uit de publicatie. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'