Paris Proof Congres 2024: keynote sprekers bekend

Het Paris Proof Congres 2024 vindt plaats op donderdag 28 november in Gooiland, Hilversum. Onder de bevlogen leiding van dagvoorzitter Gerrit Hiemstra ligt de focus van het congres dit jaar op het thema ‘Preach what you practice’. Inmiddels kunnen we een tipje van de sluier oplichten over de sprekers die het plenaire gedeelte van het congres zullen voorzien van praktijkinspiratie en -voorbeelden. 

Het gekozen thema sluit aan op een van de activerende boodschappen die door de zaal klonk tijdens de vorige editie van het Paris Proof Congres: ‘Doen versterkt doen’. Gedragswetenschapper Reint Jan Renes, lector Psychologie voor een Duurzame Stad bij de Hogeschool van Amsterdam, benadrukte toen dat vertellen dat je iets doet, minstens zo belangrijk is als het doen zelf. “Keep doing good louder,” spoorde Renes de koplopers aan. “Zo gaan we van een ‘spiral of inaction’ naar een ‘spiral of action’.”

Meld je nu aan voor het Paris Proof Congres 2024 

Keynote sprekers: Faaij, Kuijpers en Oulahsen 

Tijdens het plenaire gedeelte van het programma van dit jaar geven we het woord aan drie experts: André Faaij, Directeur Wetenschap & Technologie en Hoofdwetenschapper bij TNO Energie & Materiaaltransitie, Chris Kuijpers, Directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen, en Faiza Oulahsen, Associate Director Sustainability bij KPMG. 

Deze inspirerende sprekers vanuit de politiek, wetenschap en markt, delen op het hoofdpodium hun visie en praktijkverhalen. Dit is belangrijk omdat veel marktpartijen flinke stappen zetten op het gebied van duurzaamheid, maar dat nog niet altijd laten zien. Het is nu tijd om naast het duurzaam doen, ook de duurzame keuzes en verhalen naar buiten toe te verkondigen.

Gerrit Hiemstra en Burger Koekoek 

Dit alles gebeurt onder leiding van dagvoorzitter en meteoroloog Gerrit Hiemstra. Hij is daarnaast mede-eigenaar van Oarshûs, dat met duurzaam ontwerpen en bouwen de negatieve impact van bouwen op mens, natuur en klimaat wil verminderen. En met Weather Impact zet hij digitale diensten in om bedrijven, boeren en andere partijen te helpen bij problemen door het weer of klimaat.  

Burger Koekoek verzorgt een voorstelling rondom klimaatverhalen. Deze theatergroep heeft onlangs plek 69 bemachtigd in de door Trouw gepubliceerde Duurzame 100 van 2024. In de categorie ‘Kunst en Cultuur’ staan ze zelfs op de vijfde plaats. 

Inspirerende deelsessies 

Na het plenaire gedeelte volgen twaalf deelsessies in twee rondes. Daarbij geven experts uit de markt, wetenschap, overheid en vanuit DGBC zelf de laatste updates rondom actuele onderwerpen als Scope 3, Whole Life Carbon, Europese en nationale wet- en regelgeving, de Werkelijke Energie intensiteit indicator (WEii), renovatie en netcongestie. 

Het volledige programma van deze deelsessies maken we binnenkort bekend, houd hiervoor het agenda-item in de gaten. Waar we je nu alvast van kunnen verzekeren is dat je als deelnemer na afloop van het congres nieuwe handvatten hebt voor het nog sneller realiseren van jouw Paris Proof-ambitie. 

Volledig programma inclusief lunch 

De inloop van het Paris Proof Congres 2024 begint om 11.30 uur en omvat een lunch. Het plenaire programma start om 12.45 uur, gevolgd door twee rondes deelsessies, waarna we de dag afsluiten met een netwerkborrel. 

Het congres ontvangt zo’n 350 vertegenwoordigers uit de bouw- en vastgoedmarkt, overheden en kennisorganisaties en was vorig jaar volledig uitverkocht. Het congres inclusief lunch is kosteloos voor DGBC-partners. Niet-partners betalen € 225 excl. btw. Wil je aanwezig zijn bij het Paris Proof Congres 2024? Schrijf je dan direct in.

Gerelateerd

Envalue introduceert Sustainability Index: Objectieve benchmark voor duurzame vastgoedinvesteringen

Envalue introduceert Sustainability Index: Objectieve benchmark voor duurzame vastgoedinvesteringen

Het Slotervaart

Zadelhoff: ‘De maatschappelijke kant van duurzaamheid wordt steeds belangrijker’

Nieuwe handreiking helpt markt op weg bij circulair verduurzamen

Nieuwe handreiking helpt markt op weg bij circulair verduurzamen